Kireçlenme, kemiklerin ucunda arsa vadi kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü revişatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye çıbanlayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıbayanr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha ziyade görülür. üste kırıcı yük yüklenmek kabilinden kavi fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, daha ziyade rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da asıl nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve çıbaninç eklemleri etkilenir. Evetşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı kullanmaı ve genetik yatkınlıklar riski zaitrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Iyi ongun kez tüketin. Deniz, eklemlere koltuk sağlamlar. Bu yüzden her tarih en az 8 boduç kez midemek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, katık kabilinden koca kalsiyumlu besinler de, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Sebzevat ve ürün tüketin. Kemik sağlamlığı midein, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde kırmızıınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin ziyade havaı sonucunda idrarla yanında kalsiyum atımını zaitrır. Kemik sağlamlığını korumak midein kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini zaitrın. Omega 3 bakımından kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını yararlı yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay midein. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde yararlı etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil başüstüneğu midein, kemiklere koltuk olur. üste kireçlenmeden meydana gelen ağrılara ve şhizmetkinliğe de güzel hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak midein yemeniz gerekenler; Yapılan antraktştırmalara göre ürün ve göveri bakımından kibar beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin koygun dahişeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solgunmsak kabilinden sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.